Pelkäätkö korkeita paikkoja?

Turun Perhelääkäreissä on alkanut uusi tutkimus, jossa tutkitaan ahdistuksen hoitoa virtuaalisella altistusterapialla. Virtuaalista altistusterapiaa käytetään esimerkiksi fobioiden ja muiden pelko- ja ahdistustilojen hoitamisessa. Virtuaalisella altistuksella pyritään vaimentamaan mielessä rakentuvia pelkoreaktioita sekä lisäämään ihmisen toimintakykyä ja hallinnantunnetta siten, että hän kykenee jatkamaan altistamista pelon kohteelle myös itsenäisesti todellisessa ympäristössä.

Tutkimuksessa altistetaan korkean paikan pelon omaavia henkilöitä astettain. Maksuttomaan tutkimukseen otetaan mukaan rajallinen määrä osallistujia, mutta virtuaalista altistusterapiaa voi saada heti myös yksilöterapiapalveluna. Tutkimus kestää vuoden 2017 loppuun saakka ja tutkimusvaiheen jälkeen Turun Perhelääkäreiltä voi saada altistusterapiaa korkean paikan pelon lisäksi myös hämähäkkipelkoon. Sovelluskehityksessä huomioidaan myös muita pelkoja.

Jos kärsit korkean paikan pelosta, olet täysi-ikäinen ja haluat lähestyä pelkoasi turvallisesti, varaa aika numerosta 02 250 4433. Laitteiston käyttö ei välttämättä sovellu ihmisille, joilla on alttius migreeniin tai matkapahoinvointiin.


Haku tutkimukseen on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille. Tutkimukseen mukaan valittuihin otetaan yhteyttä ensimmäisen tapaamisen sopimiseksi.


Lisätietoja:

Antti Apostol
puh. 040 193 3365
www.apostol.fi

 


Aiheeseen liittyvää Turun Perhelääkäreillä: terapiapalvelut.